Diverse
yogastijlen

 

Wil je een betere houding aanleren? Meer kracht en flexibiliteit ontwikkelen? Of je ademhaling verbeteren en lekker ontspannen en slapen? We bieden verschillende yogastijlen aan om in je behoefte te voorzien.

 

De Lessen

Power Yoga

Power Yoga level 1/2 is een krachtige yoga vorm vol dynamiek, gebaseerd op Ashtanga Vinyasa. Je voert diverse houdingen (asana’s) direct na elkaar uit. Staande, zittende, liggende en omgekeerde houdingen worden afgewisseld. De verschillende houdingen vormen een serie. Die kan per les verschillen. Je leert je armen in balans te houden, kopstand met steun en schouderstand. De les eindigt met een heerlijke ontspanningsvorm.

Power Yoga is geschikt voor mensen die uitdagende houdingen willen leren en voor yoga beoefenaars die hun lesstof willen verdiepen. Power Yoga level 1/2 is niet geschikt voor beginners en voor mensen met zware lichaamsblessures.

Een Power Yoga les duurt 60-75 minuten.

Hatha Iyengar

In een Iyengar les helpt de docent je om je te concentreren op de juiste uitlijning in houdingen om meer kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en balans te ontwikkelen. De aandacht voor optimale afstemming wordt vaak gefaciliteerd door bepaalde hulpmiddelen, waardoor iedereen een maximaal resultaat kan bereiken, ongeacht leeftijd, flexibiliteit of fitnessniveau. Het gebruik van hulpmiddelen minimaliseert het risico op letsel of spanning en kan voor extra uitdagingen zorgen. In deze speelse lessen kun je je yogapraktijk verkennen en verdiepen, of je nu een ervaren yogi bent of een beginner. Door houdingen bewust te doen, verbeter je je concentratie en proef je ‘medicatie in actie’. Met Iyengar technieken leer je met zorg en stap-voor-stap de essentie van houdingen.

Een Gentje Flow les duurt 60-75 minuten.

Gentle Flow

Het is een actievere ontspanning waarbij lichaamshoudingen  met elkaar verbonden worden. Vloeiende beweging zorgt voor het creëren van warmte en energie in je lichaam ondersteund door ademhaling techniek. Dit vorm van yoga is geschikt voor beginners, iemand die geen of mild klachten in het lichaam en zicht graag beoefend kracht en souplesse.

*Les duurt 60-75 minuten

Pilates

Een van de vele leuke manieren om fit en gezond te blijven is deelname aan een Pilates les. Pilaties is voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Een Pilates les helpt enorm om de kern van je lichaam te versterken. Bij Pilates worden lichaam, geest en ziel geïntegreerd. De verschillende houdingen die bij Pilates worden ingenomen verbeteren de flexibiliteit en mobiliteit in de wervelkolom. De Pilates lessen worden afgestemd op de behoefte van de deelnemers.

Een Pilates les duurt 60-75 minuten.

Restorative Yoga

Restorative Yoga is een yogavorm die rustig van opzet is. Een les bij uitstek om je nieuwe energie te geven en lichaam en geest in balans te brengen. De houdingen worden 5-15 minuten vastgehouden. Er wordt ter ondersteuning gebruik gemaakt van hulpmiddelen als bolsters, riemen en dekens, zodat het lichaam zich optimaal en volledig kan ontspannen. De aandacht gaat bij Restorative Yoga vooral uit naar het ontladen van spanning die soms diep in ons lichaam huist en het stimuleren van de bloedcirculatie. Al spanning verdwijnt, krijgt het lymfestelsel ruimte om afvalstoffen af te voeren. Bij deze vorm van yoga leer je jezelf te identificeren: waar hou je spanning vast en hoe kun je deze bewust weer loslaten.

Restorative yoga is geschikt voor iedereen. Onder meer in de volgende situaties wordt deze vorm van yoga van harte aanbevolen:

. als je ondersteuning zoekt bij chronische klachten als reuma

. als je veel stress hebt (gehad)

. als je moeite hebt om te ontspannen

. als je hebt gemerkt dat andere yogavormen te intensief voor je zijn

Een Restorative Yoga les duurt 60 minuten.

Therapeutische Yoga

Therapeutische Yoga is erop gericht om lichamelijke klachten en kwalen te bestrijden via aangepaste yogahoudingen, gebaseerd op de Iyengar methode. De behandeling wordt vooral gegeven bij fysieke klachten zoals bijvoorbeeld stijve nek, schouders of rug, klachten bij menstruatie of pijn aan bekken of heup. Omdat de lichamelijke bouw van mensen niet voor iedereen hetzelfde is, wordt deze yogavorm afgestemd op individuele behoeften. Therapeutische Yoga kan zowel preventief als herstellend worden uitgevoerd.

les duurt 60 minuten.

Lesroosters

Opgeven voor

(proef)les

Yogi regels

Wanneer je begint met yoga,
is dit goed om te weten

Vooraf aan de les
 • Licht maaltijd minimaal 1,5 uur voor de les. Kramp, misselijkheid, duizelig te voorkomen
 • Gemakkelijk, soepele zittende kleren aan voor ongestoorde bewegen
 • (Oldemarkt) Wie zich wil omkleden voor de les, kan daarvoor de wacht/doucheruimte gebruiken
 • Fris je op en als het kan neem een douche en zorg geen parfum of sterk ruikende geur
 • (Oldemarkt) Neem een badlaken of deken mee voor op de yogamat het is hygiënischer
 • Als je blessures, klachten, zwanger, aan medicatie, menstruatie of beperking hebt wat dan ook geef dit altijd door aan docent. Je krijg optie of aangepaste oefening
 • Geen opvallende sieraden, zet je telefoon uit, respecteer de stilte
 • Kom op tijd zodat je rustig en ontspannen aan de les kunt beginnen
 • De deur opent 15 minuten voor de les begint
 • (Oldemarkt) Schoenen, jassen en tassen blijven buiten de zaal
Tijdens de les
 • Heb geen verwachtingen van jezelf, bereid je er op voor door er open te staan
 • Heb respect, liefde, aandacht aan je lichaam zoek je grenzen en luister altijd naar je lichaam, geen yoga / pilates houding is een blessure waard
 • Wees bewust en alert met je ademen, probeer je adem en beweging synchroniseren zodat je adem de beweging ondersteund
 • Best niet drinken tijdens les want door drinken hindert je het proces om diepere lagen van je lichaam op te warmen
 • Respecteer iedereen en zijn ruimte
 • Vergelijk jezelf niet met andere en je hoeft niet onzeker te zijn
Na de les
 • (Oldemarkt) Maak je de yogamat schoon als geen badlaken of dekens op yogamat gebruiken. Schoonmaak middel en doekje zijn bij het raam
 • Ruim yogamat en gebruikte props (hulpmidellen) netjes terug in zijn vakje
 • Waroeng Yoga is niet aansprakelijk voor beschadiging of verlies van eigendommen
 • Deelname aan de lessen is op eigen risico, raadpleeg bij twijfel een arts of fysiotherapeut
 • Waroeng Yoga is niet aansprakelijk voor enig lichamelijk of psychisch letsel ontstaan voor, tijdens of na de lessen.

Gezondheid

“The body is your temple.
Keep it pure and clean for the soul to reside in”

BKS Iengar

Fit-Coach

De fit-coach kan je helpen om uithoudingsvermogen, conditie en kracht op te bouwen. En hulp bieden bij afvallen (voedingsadvies) en meer te halen uit de training om zo sneller je doelstelling te behalen.

Volg mij                Contact mij
\

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Vul dan hieronder je naam en e-mailadres in.