Diverse
yogastijlen

 

Wil je een betere houding aanleren? Meer kracht en flexibiliteit ontwikkelen? Of je ademhaling verbeteren en lekker ontspannen en slapen? We bieden verschillende yogastijlen aan om in je behoefte te voorzien.

 

De Lessen

Power Yoga

Power Yoga level 1/2 is een krachtige yoga vorm vol dynamiek, gebaseerd op Ashtanga Vinyasa. Je voert diverse houdingen (asana’s) direct na elkaar uit. Staande, zittende, liggende en omgekeerde houdingen worden afgewisseld. De verschillende houdingen vormen een serie. Die kan per les verschillen. Je leert je armen in balans te houden, kopstand met steun en schouderstand. De les eindigt met een heerlijke ontspanningsvorm.

Power Yoga is geschikt voor mensen die uitdagende houdingen willen leren en voor yoga beoefenaars die hun lesstof willen verdiepen. Power Yoga level 1/2 is niet geschikt voor beginners en voor mensen met zware lichaamsblessures.

Een Power Yoga les duurt 60-75 minuten.

Hatha Iyengar

In een Iyengar les helpt de docent je om je te concentreren op de juiste uitlijning in houdingen om meer kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en balans te ontwikkelen. De aandacht voor optimale afstemming wordt vaak gefaciliteerd door bepaalde hulpmiddelen, waardoor iedereen een maximaal resultaat kan bereiken, ongeacht leeftijd, flexibiliteit of fitnessniveau. Het gebruik van hulpmiddelen minimaliseert het risico op letsel of spanning en kan voor extra uitdagingen zorgen. In deze speelse lessen kun je je yogapraktijk verkennen en verdiepen, of je nu een ervaren yogi bent of een beginner. Door houdingen bewust te doen, verbeter je je concentratie en proef je ‘medicatie in actie’. Met Iyengar technieken leer je met zorg en stap-voor-stap de essentie van houdingen.

Een Gentje Flow les duurt 60-75 minuten.

Gentle Hatha

Het is een actievere ontspanning waarbij lichaamshoudingen  met elkaar verbonden worden. Vloeiende beweging zorgt voor het creëren van warmte en energie in je lichaam ondersteund door ademhaling techniek. Dit vorm van yoga is geschikt voor beginners, iemand die geen of mild klachten in het lichaam en zicht graag beoefend kracht en souplesse.

*Les duurt 60-75 minuten

Pilates

Een van de vele leuke manieren om fit en gezond te worden en teblijven is deelname aan een Pilates les. Pilates is voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Een Pilates les vergroot het vermogen van het lichaam om zuurstof te laten circuleren, waardoor je meer energie krijgt. Je traint de spieren aan alle kanten van je lichaam. Het helpt je je spieren in balans te houden en versterkt je kern. Het helpt blessures te voorkomen, is door je lichaambewustzijn, coördinatie en concentratie te verbetere.

Bij Pilates worden lichaam, geest en ziel geïntegreerd. De verschillende houdingen die bij Pilates worden ingenomen verbeteren de flexibiliteit en mobiliteit in de wervelkolom.Pilates kan stress helpen verlichten. Het stelt je in staatom alle spanning in je lichaam te verlichten en een balans in je kern te creëren waarvan je niet wist dat je die had.

De Pilates lessen worden afgestemd op de behoefte van de deelnemers.

*De lessen zijn gebaseerd van BASI (Body Arts and Science International) methode.

Een Pilates les duurt 60 minuten.

Yin / Restorative Yoga

Restorative Yoga is een yogavorm die rustig van opzet is. Een les bij uitstek om je nieuwe energie te geven en lichaam en geest in balans te brengen. De houdingen worden 5-15 minuten vastgehouden. Er wordt ter ondersteuning gebruik gemaakt van hulpmiddelen als bolsters, riemen en dekens, zodat het lichaam zich optimaal en volledig kan ontspannen. De aandacht gaat bij Restorative Yoga vooral uit naar het ontladen van spanning die soms diep in ons lichaam huist en het stimuleren van de bloedcirculatie. Al spanning verdwijnt, krijgt het lymfestelsel ruimte om afvalstoffen af te voeren. Bij deze vorm van yoga leer je jezelf te identificeren: waar hou je spanning vast en hoe kun je deze bewust weer loslaten.

YIN-rustige maar intensieve, waarbij houdingen, veelal lig-en zithoudingen, langere tijd worden aangehouden, ongeveer 3 minuten. Door spieren te ontspannen in de houding rek je met behulp van de zwaartekracht de stuggere, diepe weefsels zoals het bindweefsel, gewrichten en pezen. Dit maakt de houdingen intens maar geeft ruimte en maakt soepeler en sterker. 

Ook zijn YIN-Restorative Yoga en mindfulness onlosmakelijk met elkaar verbonden, je leert je aandacht in het hier en nu te brengen en te houden. Omdat je best lang in een houding blijft heb je alle ruimte om te voelen en goed te luisteren naar het lichaam. Het draait om totale ontspanning, overgave en loslaten.

Bij alle YIN houdingen worden ook bepaalde meridianen (energiebanen, zoals bij acupunctuur) gestimuleerd d.m.v stretch of druk waardoor je de doorstroming van (stagnerende) energie weer stimuleert en activeert. Deze energiebanen worden bij acupunctuur geactiveerd d.m.v naalden, bij de YIN-Restorative Yoga doen we het door bepaalde houdingen aan te nemen.

YIN-Restorative Yoga geeft rust én energie. Een van de mooiste effecten van YIN-Restorative Yoga is de innerlijke stilte die het kan brengen en de ruimte die in je lichaam ontstaat. Door je over te geven aan de houding en te voelen wat er gebeurt ontstaat er diepe ontspanning en wórdt je de houding.

Deze les is geschikt voor iedereen, geen yoga ervaring vereist en je hoeft ook zeker niet soepel en lenig te zijn. Is ook uitermate geschikt voor o.a. burn-out klachten, stress, slaapproblemen en heeft een positieve invloed op Fibromyalgie klachten.

Onder meer in de volgende situaties wordt deze vorm van yoga van harte aanbevolen:

. als je ondersteuning zoekt bij chronische klachten als reuma

. als je veel stress hebt (gehad)

. als je moeite hebt om te ontspannen

. als je hebt gemerkt dat andere yogavormen te intensief voor je zijn

Een Restorative Yoga les duurt 60 minuten.

Therapeutische Yoga

Therapeutische Yoga is erop gericht om lichamelijke klachten en kwalen te bestrijden via aangepaste yogahoudingen, gebaseerd op de Iyengar methode. De behandeling wordt vooral gegeven bij fysieke klachten zoals bijvoorbeeld stijve nek, schouders of rug, klachten bij menstruatie of pijn aan bekken of heup. Omdat de lichamelijke bouw van mensen niet voor iedereen hetzelfde is, wordt deze yogavorm afgestemd op individuele behoeften. Therapeutische Yoga kan zowel preventief als herstellend worden uitgevoerd.

les duurt 60 minuten.

Lesroosters

Yogi regels

Wanneer je begint met yoga,
is dit goed om te weten

Vooraf aan de les
 • Licht maaltijd minimaal 1,5 uur voor de les. Kramp, misselijkheid, duizelig te voorkomen
 • Gemakkelijk, soepele zittende kleren aan voor ongestoorde bewegen
 • (Oldemarkt) Wie zich wil omkleden voor de les, kan daarvoor de wacht/doucheruimte gebruiken
 • Fris je op en als het kan neem een douche en zorg geen parfum of sterk ruikende geur
 • (Oldemarkt) Neem een badlaken of deken mee voor op de yogamat het is hygiënischer
 • Als je blessures, klachten, zwanger, aan medicatie, menstruatie of beperking hebt wat dan ook geef dit altijd door aan docent. Je krijg optie of aangepaste oefening
 • Geen opvallende sieraden, zet je telefoon uit, respecteer de stilte
 • Kom op tijd zodat je rustig en ontspannen aan de les kunt beginnen
 • De deur opent 15 minuten voor de les begint
 • (Oldemarkt) Schoenen, jassen en tassen blijven buiten de zaal
Tijdens de les
 • Heb geen verwachtingen van jezelf, bereid je er op voor door er open te staan
 • Heb respect, liefde, aandacht aan je lichaam zoek je grenzen en luister altijd naar je lichaam, geen yoga / pilates houding is een blessure waard
 • Wees bewust en alert met je ademen, probeer je adem en beweging synchroniseren zodat je adem de beweging ondersteund
 • Best niet drinken tijdens les want door drinken hindert je het proces om diepere lagen van je lichaam op te warmen
 • Respecteer iedereen en zijn ruimte
 • Vergelijk jezelf niet met andere en je hoeft niet onzeker te zijn
Na de les
 • (Oldemarkt) Maak je de yogamat schoon als geen badlaken of dekens op yogamat gebruiken. Schoonmaak middel en doekje zijn bij het raam
 • Ruim yogamat en gebruikte props (hulpmidellen) netjes terug in zijn vakje
 • Waroeng Yoga is niet aansprakelijk voor beschadiging of verlies van eigendommen
 • Deelname aan de lessen is op eigen risico, raadpleeg bij twijfel een arts of fysiotherapeut
 • Waroeng Yoga is niet aansprakelijk voor enig lichamelijk of psychisch letsel ontstaan voor, tijdens of na de lessen.

Gezondheid

“The body is your temple.
Keep it pure and clean for the soul to reside in”

BKS Iengar

Volg mij                Contact mij
\

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Vul dan hieronder je naam en e-mailadres in.