Activiteiten

Er zijn in de loop van het jaar verschillende activiteiten waaraan je kunt meedoen.

XL Les / Masterclass
Meditatie, Pranayama(ademtechniek)
Opleiding, Workshop

 

 

ZenMeditatie &

Stilte wandeling

Wij zijn erg enthousiast om deze bijzondere Meditatiesessie te organiseren samen met Internationaal Zencentrum De Noorder Poort. Daarna zetten we de meditatie buiten voort, gevolgd door een lunch als je dat wilt.
Zenmeditatie is een methode om rust te vinden en inzicht te ontwikkelen, maar zen is meer dan dat. Van dagelijks mediteren merk je vaak al snel de effecten. Mediteren is de tijd nemen om de vele indrukken die we dagelijks opdoen te verwerken. Door dit verwerken worden emoties minder heftig en neemt inzicht toe. Dat geeft zowel geestelijk als lichamelijk rust. Je voelt je na mediteren vaak meteen een stuk minder gestrest.
De Noorder Poort ligt in een prachtige omgeving met weilanden, heidevelden, meertjes, zandverstuivingen en hunebedden. In de wandelretraite staat een meditatieve beleving van deze natuur centraal. ’s Morgens en ’s avonds is er meditatie in de zendo; overdag wordt er gewandeld. Er worden oefeningen aangereikt om tijdens de wandeling de aandacht ook echt bij het wandelen te houden.
  • Zondag 3 Maart 2024
  • € 15 p.p of €30 incl. lunch

LOCATIE :

  • Meditatie – Noorder Poort
  • Wandeling – Hunebedden
  • Lunch – Hunebedden

> Minimaal 6 en maximaal 9 personen per sessie
> Annuleren 4 uur voor aanvang van de les is kosteloos
> Terugbetaalbaar, minus €1.60 digitaal transactie kosten
Het bovenstaande schema kan op elk moment veranderen als gevolg van onvoorziene omstandigheden.

Breathwork – Ademwerk

Ondek de kracht van ademen

De adem. Kun je het voelen? Adem is er altijd, overal en nergens. Waar je jezelf ook vindt, in wat voor verhaal ook verdwaald. Diep van binnen, of meer aan het oppervlak. De adem verbindt lichaam en geest. Je adem bezielt de materie. Het draagt, haalt en brengt de vitale energie voor de motor van ons zijn. De adem is magisch en de adem is down-to-earth. Kom mee ervaren wat je mag ontdekken met een verbonden adem onder gedegen begeleiding van Nathan Rajac.

‘Ontdek de Kracht van Je Adem’ is een workshop om je uit te nodigen contact te maken met jouw kracht in de veiligheid van een bedding van liefde. Nathan Rajac is gecertificeerd coach in ademwerk en lichaamswerk met een trauma-informed achtergrond. Ademwerk, ook bekend als ‘breathwork’ is een verzamelnaam voor ademhalingstechnieken om je welzijn te verdiepen. In deze sessie beoefenen we de verbonden ademhaling. Je wordt begeleid met stem en muziek in het vinden van jouw ritme en verbinding met je adem.

Contra-indicaties voor deelname:
– Aneurysma’s
– Astma (breng uw inhalator mee)
– Hart- en vaatziekten en/of ongecontroleerde onregelmatigheden
– Vrijstaand netvlies
– Epilepsie
– Glaucoom
– Hoge bloeddruk die niet onder controle is met medicijnen
– Geschiedenis van beroertes of epileptische aanvallen
– Osteoporose
– Zwangerschap
– Bloedverdunnende medicijnen op recept (bijv. Coumadin)
– Bipolaire stoornis of schizofrenie (vastgesteld door een zorgverlener)
– Ziekenhuisopname ivm een psychiatrische of emotionele crisis (na 2013)

>>> Programma <<<
* Inloop met thee
* Welkom met meditatie
* Ontmoetingscirkel
* Opening Sacred Space
* Verbonden Ademen
* Sluiten Sacred Space
* Sharingcirkel
* Afronding

Wanner : Zondag 24 Maart
Aanvang : 10u
Locatie : Oldemarkt

Om dit prachtige werk te delen bieden we deze ervaring GRATIS voor LIDMAATSCHAP HOUDER aan, er is beperkt plek dus geef je heeeel snel op als je erbij wilt zijn! Wat we van jou verwachten is nieuwsgierigheid vooraf en achteraf geschreven feedback.

Adem je mee?

>>> Jouw opgave bewijst dat je eigen verantwoordelijkheid neemt voor jouw welzijn op zowel fysiek, emotioneel als mentaal niveau. <<<

XL Yin Restorative met

Kristallen klankschallen

In de zoektocht naar holistisch welzijn onderzoeken mensen voortdurend alternatieve therapieën en praktijken om hun fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Eén van die integraties die afgelopen jaren aanzienlijk aan populariteit heeft gewonen is de fusie van kristallen klankschalen met yogabeoefening. Deze uniek combinatie biedt een diepgaande ervaring die geest, lichaam en ziel harmoniseert. Deze fusie zorgt dat de therapeutische voordelen en mentale dimensies die dit met zich meebrengt ontsluiten.

GELUIDGENEZING (Sound Healing)
Voordelen van het combineren van kristallen klankschalen met Yoga, verbeterde meditatie. Meditatie is een fundamenteel aspect van yoga, en de rustgevende geluiden die door kristallen klankschalen worden uitgezonden creëren een ideale omgeving voor diepe meditatie. De resonerende tonen helpen de geest tot rust te brengen en de focus te verbeteren.

Het mooie van het combineren van kristallen klankschalen met yoga ligt in hun vermogen om naadloos te synchroniseren. Beide praktijken zijn gericht op het bereiken van een staat van mindfulness en innerlijk evenwicht. Kristallen klankschalen introduceren een nieuwe dimensie in yoga en verheffen het van een fysieke oefening tot een mentaal dimensie reis.

Giny ten Brummelhuis – klank docent
Geboren en getogen in Twente, met achtergrond in verpleegkunde en maatschappelijk werker. Ze heeft ruim 27 jaar ervaring met meditatie, muziektherapie / geluidgenezing met kristallen klankschalen.

Vrijdag 12 januari 2024

19:30  – 21:30

MFC Dalzicht 
Deur open 19:15

Contributie:
Lidmaatschap  €15 + lestegoed
Niet leden  €35

Inclusief
Thee & iets lekkers
Gebruik maken van dekens, riemen en blokken van WY studio.

Meenemen:
yoga / fitness mat en kleine handdoek of oogkussen om oog te bedekken en dikke sokken

Stand Up Paddle (SUP)

Te bevestigen!

coming soon!

Basi Pilates – Mat Course

Wandel + Les + High tea

Volg mij                Contact mij
\

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Vul dan hieronder je naam en e-mailadres in.