YOGA STIJLEN

Power Yoga

Is een krachtige vorm van Yoga vol dynamiek. Gebaseerd op Ashtanga Yoga je begint altijd met aantal setjes van zonne-groeten A & B. Je voert houdingen (asana’s) direct na elkaar uit. Er worden staande, zittende, liggende en omgekeerde houdingen met elkaar afgewisseld. De diverse houdingen vormen een serie, deze kan per les verschillen. Je leert armenbalans, kopstand met steun en schouderstand. De les eindigt met een heerlijke ontspanning.

Niet geschikt voor beginners en zware blessure lichaam.

Geschikt voor mensen die uitdagende houdingen willen leren, reguliere yoga practioner die wil verdiepen.   

*Les duurt 60 minuten

Hatha – Iyengar 

Met Iyengar Yoga leer je degelijk, met zorg en stap voor stap de essentie van asana (houdingen). Hierbij wordt gebruik gemaakt van props (hulpmiddelen) als touwen, riemen, blokken, kussens, stoel en dekens waarbij je zonder te forceren in de juiste houding kan komen. De props zijn niet om afhankelijk van te zijn, maar helpen om dichter bij de essentie van de houding te komen en helpt je lichaam langer en dieper in de asana te blijven.

Meer info over Iyengar yoga https://iyengaryoga.nl/iyengar-yoga/

*Les duurt 75 minuten

Vinyasa / Flow Yoga

Het is een dynamische yogavorm waarbij lichaamshoudingen (asana) met elkaar verbonden worden. Vloeiende beweging zorgt voor het creëren van warmte en energie in je lichaam ondersteund door ademhaling techniek. Dit vorm van yoga is geschikt voor beginners, iemand die geen of mild klachten in het lichaam en zicht graag beoefend kracht en souplesse.

*Les duurt 60-75 minuten

Restorative Yoga

Yogavorm waarbij zeer rustig van opzet. De houdingen worden niet snel en met kracht uitgevoerd en langere tijd aangehouden. Gebruik gemaakt van hulpmiddelen o.a bolster, riem en dekens. Het gaat er namelijk om dat je optimaal en volledig kunt ontspannen (Restorative) daar helpen deze props goed bij je werkt hiermee juist aan een correcte houding.

De aandacht gaat naar het ontladen van spanning die soms diep in ons lichaam huist en het stimuleren van de bloedcirculatie. Als spanning loslaat krijgt ook het lymfestelsel ruimte om afvalstoffen af te voeren. Restorative yoga voedt je in het vermogen van aandacht. Je leert jezelf te identificeren: waar houdt je spanning vast en hoe kun je het bewust weer loslaten.

Dit vorm van yoga is geschikt voor : IEDEREEN

Onder andere in de volgende situaties is het goed om Restorative yoga te gaan volgen:

 • Als je ondersteuning zoekt bij chronische klachten zoals reuma
 • Als je veel stress hebt (gehad)
 • Als je om moeite hebt om te ontspanen
 • Als je hebt gemerkt dat andere yogavorm te intensief voor je zijn. 

Les duurt 75 minuten

 

************************************************************

Yoga als therapie

Yoga kan ziektes voorkomen en bestrijden, door het zelfherstellende vermogen van het lichaam aan te spreken. Omdat bouwt van mens zijn niet hetzelfde daardoor yoga als therapie is aangepast op individueele basis toe of één op één. De behandeling bestaat op basis van de fysiek klacht(en) van de betreffende persoon bjv; stijf nek en schouders, rug, menstruatie, bekken/heup, enz.

 

 

************************************************************

Fit-Coach

Uithouding vermogen, beter conditie, kracht opbouwen, afvallen of lekker in je vel voelen, Fit-Coach help je meer uit je training halen en sneller doelstelling bereiken. Ik merkte toen werkte als Fitnessinstructeur, de mensen die ik begeleidde wilde graag samen met mij trainen. Ze wilde graag sneller resultaat maar er zijn veel meer inzit dan training, voeding is een belangrijk onderdeel in het bereiken van resultaat.

Wat verwacht je van Fit-Coach?

 • Uitgebreide meting; gewicht, vet %, vochtbalans en spiermassa.
 • Trainingschema op maat doelstelling en meting gebaseerd.
 • Theoretische uitleg over de werking en het effect in het lichaam.
 • Één keer per week samen trainer (buiten of binnen) je leert juiste techniek voor blesures te voorkomen.
 • Één keer per week yoga les.
 • Voeding advies + mealplan is optioneel dit kost extra.
 • Duurzaam resultaat en gezonde leefstijl gericht!